mandag 4. august 2014

Sunnere sjokoladekake

På lørdag var jeg i min smellvakre venninnes bryllup,

















Og hun fikk sin perfekte prins.




















Følgene oppskrift var mitt bidrag til kakekoldtbordet.

Ingrendienser til kaken
♥ 2,5 dl sammalt hvetemel
♥ 2,5 dl mandelmel
♥ 1 dl sukrin gold
♥ 1 dl sukrin+
♥ 1 desiliter kakaopulver
 2 ts vaniljeprotein
♥ 1 ts kanel
♥ 1,5 ts natron
♥ 0,5 teskje salt
♥ 2 spiseskjeer nytraktet sterk kaffe
♥ 3,5 desiliter vann
♥ 0,75 desiliter rapsolje


Ingredienser til bringebærfyllet
♥ 200 gram bringebær
♥ 4 spiseskjeer sukrin+


Ingrediensert til sjokoladeglasuren
♥ 200 gram sjokolade (minimum 70%)
♥ 3 spiseskjeer nytraktet sterk kaffe
♥ 100 gram margarin
♥ 1 ss skummet melk
♥ 5 dl sukrinmelis med stevia


Forvarm stekeovnen til 175 grader. Olje kantene og bunnen på en springform og dryss over litt mel.

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Rør sammen kaffe, vann og rapsolje i en liten beholder. Hell den våte blandingen over i den tørre og visp det hele sammen til en jevn røre.
Ha røren over i kakeformen og bak i 25-30 minutter.

Bringebærfyllet lages ved å røre sammen ingrediensene i en gryte og koke opp under omrøring. Kok noen minutter til blandingen blir fast og avkjøl i kjøleskapet.

Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett kaffeen for å lage sjokoladeglasur. Blandingen må ikke koke. Visp sammen margarin og melk. Hell sjokoladeblandingen over mens vispen går. Tilsett sukrinmelis til glasuren får en fast og fin konsistens.

Ta kaken ut av formen når den er helt avkjølt og del den forsiktig horisontalt på midten. Fordel bringebærblandingen på den nederste delen og legg den andre over. Ha sjokoladeglasur over hele kaken og pynt med bringebær.
Oppbevar kaken kjølig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Spør, kommenter, ris, ros, utfordre eller tips meg :)