fredag 29. august 2014

Hummus-masala med grønnsaker


"Har utrolig lysst på tikka masala i dag, men det står en boks hummus i kjøleskapet som må spises," tenkte jeg. "Vent litt... Har utrolig lysst på tikka masala i dag, men det står en boks hummus i kjøleskapet som må spises." "Masala, hummus..." "Hummus, masala..." "Hummus-masala!!" Så var jeg i gang. Oppskriften følger under bildet.
























Kikertpuré

♥ 250 g kikerter
♥ 4 ss rapsolje

Kryddermix
♥ 1 stor tomat eller 8-10 cherrytomater
♥ 0,5 ts spisskummin
♥ 1 ts muskat
♥ 1 fedd hvitløk, revet
♥ 1 ss revet ingefær
♥ 0,5 ts gurkemeie
♥ salt etter smak
♥ chillipulver etter smak

♥ 400 ml kokosmelk light

♥ Grønnsaker og salat etter ønske. (Gulrot, søtpotet, agurk, squash, stangselleri, reddik, tomat, paprika, ananas, mais...) 

Lag kikertpuré ved å mose kikerter og olje med en stavmikser.
Ha i alt krydderet utenom salt og cayennepepper/chilipulver, og bland godt.
Hell alt over i en gryte sammen med kokosmelk og kok opp. Ta bort fra platen og smak til med salt og chillipulver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Spør, kommenter, ris, ros, utfordre eller tips meg :)