onsdag 24. september 2014

Blomkålsuppe med laks og grønnsaker

Dette måltidet har jeg gledet meg til siden søndag. Endeliiig!
Ja, og mens jeg husker det: Suppe og suppe fru Blom (les: blomkål). Jeg liker best når konsistensen er litt tykk, så bruk gjerne mer væske i din oppskrift dersom du ønsker den mer flytende.


















2-4 porsjoner supper:
♥ 1 blomkål
♥ en halv løk
♥ 6 dl vann
♥ 2 dl skummet melk

Kok opp vann. Kutt opp løk og blomkål og ha i vannet etter oppkok. Kok i ca 15 minutter til blomkålen og løken er mør.
Hell så melken over i kjelen og bruk en stavmikser til å kjøre alt til en jevn puré eller suppe. Juster gjerne med vann om ønskerlig. Jeg hadde alt i en blender, enkelt og kjapt.

Blomkålsuppen kan nytes som den er. Gjerne til et godt brød. Du kan også ha i forskjellige grønnsaker eller kjøttprodukter. Alt fra bacon til kylling eller fisk. Her er min versjon:

Til en porsjon:
♥ 4 dl suppe
♥ 80 gram laks
♥ 10 gram brokkoli
♥ en neve purreløk
♥ en liten potet

Alt kuttet i små buketter og terninger. Ha alle råvarene i en kjele sammen med suppen. Kok under lokk i 5-10 minutter. Superenkelt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Spør, kommenter, ris, ros, utfordre eller tips meg :)